Grannox drabbades av en mindre hjärnblödning.
Han har lämnat oss och betar nu på de evigt gröna ängarna…

Då jag skrittade honom höll han plötsligt på att falla ihop. Satt av och tog av sadeln, inom 20 minuter kom veterinär. Han höll sig på benen hela tiden och efter en stund kunde vi ta oss upp till stallet. Inget fel på hjärtat kunde konstateras och vi beslöt att vänta och se.
Dagen efter åt han och drack men va väldigt låg.
Följande veckor tyckte vi att han blev något bättre. Men han höll huvudet något snett och hade misst sin enorma karisma och livsglädje.
Grannox var Konungarnas Konung, men nu gick han med sänkt huvud och var som en valack. Ingen show när vi gick förbi stona i hagen, men nöjd och tillgiven när vi pysslade med honom.
Jag gick med honom på våra vägar i skogen. Han kunde inte springa mera, men jag kände ändå att han njöt av våra små turer ute i skogen.
Det är väldigt svårt att ta ett belut om en hingst som betytt så mycket för mej.
Vad är ett värdigt liv och vad är inte? Och man vill ju tro på mirakel, eller hur..
Men 3 veckor efter hjärnblödningen hade han på något sätt fläkt upp sin gamla skada i ett bakknä när han var i hagen. Han hade mycket ont. Att låta honom gå igenom den långa rehabilitering det skulle innebära att kanske kunna göra knät användbart igen lät jag honom slippa.
Utan tvekan var det det svåraste beslut jag någonsin har fått ta.
Jag vet att jag aldrig aldrig någonsin mer kommer inärheten av en hingst som Grannox. Han gav mig så mycket, så man får bara vara glad att man fick vara med en sådan stor personlighet en tid.
Mitt liv delar jag nu upp i “före och efter Grannox”.

Jag vill väldigt gärna att ni som har avkommor efter Grannox, eller bara har Grannox någonstans i stamtavlan på er häst, skriver en rad och ev sänd med en bild, så jag kan lägga in det här på Grannox hemsida.
Så får Grannox leva vidare lite genom dom..

Med Vänliga Hälsningar
Cicci Thidholm